Ξεκίνησε η συνεργασία ΟΚ!Thess/ΚΕΜΕΛ

Στα πλαίσια της συνεργασίας  OK!Thess και ΚΕΜΕΛ  έγινε στις 12 Ιανουαρίου το πρώτο εργαστήριο (workshop), που είχε ως κύριο στόχο να αναδείξει την χρησιμότητα και χρήση του Καμβά Επιχειρηματικού Μοντέλου.

Ως γνωστόν το Business Model Canvas του Alexander Osterwalder είναι, βασικό επιχειρηματικό εργαλείο μιας startup το οποίο σε συνδυασμό με τεχνικές όπως SWOT Analysis, Brain Storming  κ.α., αποτελεί μια αποτελεσματική μέθοδο για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων στην πορεία μιας startup.

Σε αυτό το πλαίσιο ομάδα 4 εισηγητών-μεντόρων του ΚΕΜΕΛ ( Διονύσης Σπηλιόπουλος, Γιάννης Κώτης, Γιώργος Βλάχος και Δημήτρης Παξιμάδης) μετέβησαν στην Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, και  παρουσίασαν σε μορφή εργαστηρίου (workshop) τον "Καμβά Επιχειρηματικού Μοντέλου".

Το ακροατήριο αποτελείτο από επιλεγμένες ομάδες startuppers και διήρκεσε περισσότερο από 5 ώρες.

Συγκεκριμένα:

  • Αρχικά παρουσιάστηκε το πελατοκεντρικό μοντέλο της σύγχρονης επιχείρησης και η χρήση του Business Model Canvas στην διαδικασία εξέλιξης μιας αρχικής Επιχειρηματικής Ιδέας σε βιώσιμη επιχείρηση.
  • Ακολούθησαν πρακτικά παραδείγματα για υπαρκτές και εικονικές επιχειρήσεις.
  • Στη συνέχεια 4 ομάδες παρουσίασαν τις ιδέες τους, το στάδιο στο οποίο βρίσκονται, και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και θεωρούν σημαντικότερο  στον χώρο του Marketing.
  • Ακολούθησε σύντομη συζήτηση για την επιβεβαίωση της σημαντικότητας του προβλήματος
  • Στην συνέχεια διαμορφώθηκαν 4 ομάδες , οι οποίες με την βοήθεια των μεντόρων, εκπαιδεύτηκαν στην χρήση του Καμβά για την επίλυση προβλημάτων marketing και τέλος
  • Οι εκπρόσωποι των ομάδων παρουσίασαν την πρόοδο και “lessons learned”.

Αξίζει να σημειωθεί πως θα ακολουθήσου και άλλα εργαστήρια με εστίαση στις υπόλοιπες βασικές ενότητες του Καμβά .

 

Ενημερωθείτε για τα νέα του ΚΕΜΕΛ όπως Εκπαιδευτικά Σεμινάρια, Ευκαιρίες Χρηματοδότησης, Networking κ.α., κάνοντας εγγραφή στο Newsletter εδώ:
Όροι Χρήσης