Συνεργασία ΚΕΜΕΛ με JADE Hellas

Η JADE, Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Νεανικών Επιχειρήσεων (Junior Association for the Development of Entrepreneurship- JADE) δημιουργήθηκε το 1992 με στόχος να προάγει την ιδέα της νεανικής επιχείρηματικότητας σε όλη την Ευρώπη. Η JADE αποτελεί σήμερα ένα φοιτητικό πανευρωπαϊκό δίκτυο, με 20.000 νέους επιχειρηματίες - μέλη (Junior Entrepreneurs) σε 15 ευρωπαϊκές χώρες που οργανώνονται σε 280 Νεανικές Επιχειρήσεις στα καλύτερα Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.
Η JADE συμμετέχει στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Επιχειρηματικότητας από το 2004
Στην Ελλάδα η JADE Hellas έχει στόχο την προώθηση και υποστήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας στην χώρα μας μέσω εκπαιδευτικών δράσεων για φοιτητές και της επαγγελματικής σύνδεσης επιχειρήσεων και φοιτητών.
Όραμα - Αποστολή – Σκοπός της Jade Hellas στο www.jadehellas.eu.

Το ΚΕΜΕΛ ξεκίνησε την συνεργασία του με την JADE Hellas μέσα στο 2009. Στο πλαίσιο του Money Show 2009 στο Athens Hilton η JADE Hellas οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία δύο εκδηλώσεις με το ΚΕΜΕΛ:
- Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009 από 16:00 έως 20:00 ένα workshop / παρουσίαση από μέλη του ΚΕΜΕΛ για την προετοιμασία και την δημιουργία “Business Plan” . Εισηγητές από το ΚΕΜΕΛ ήταν οι:
• Γιάννης Μεθόδιος, Σύμβουλος Διοίκησης και Οργάνωσης Επιχειρήσεων και π. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ACCENTURE Ελλάδος
• Ανδρέας Ακάβαλος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων και π. Διευθύνων Σύμβουλος, PwC Consulting
• Γιάννης Βασιλαράς, π. Διευθύνων Σύμβουλος, INFOTE A.E.
• Πέτρος Κατσαμπούρης, Διευθύνων Σύμβουλος ΒΙΒΕΧΡΩΜ Α.Ε.
- Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009 από 11:00 έως 13:00 εκδήλωση που περιελάμβανε μια σύντομη παρουσίαση του ΚΕΜΕΛ και τι μπορεί να προσφέρει στους νέους επιχειρηματίες και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με τους παριστάμενους νέους καθώς και ανοικτές ερωτήσεις και απαντήσεις σε θέματα Εμπορικά, Χρηματοδοτήσεις – Χρηματοοικονομικά, Εκπαίδευση – Τεχνογνωσία, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη – Δεοντολογία και την Πράσινη Επιχειρηματικότητα. Στο πάνελ συμμετείχαν τα εξής μέλη του ΚΕΜΕΛ:
• Γιάννης Κώτης, π.Πρόεδρος ALGIDA
• Πέτρος Κατσαμπούρης, Διευθύνων Σύμβουλος ΒΙΒΕΧΡΩΜ Α.Ε.
• Βαγγέλης Σιταρένιος, Εθνικός Σύμβουλος Ελλάδος/Κύπρου GΕNERAL ELECTRIC International και π.Γενικός Διευθυντής Ελλάδος General Electric Capital ITS
• Νίκος Σωτήρχος, π.Γενικός Διευθυντής LifeScan Hellas

Ενημερωθείτε για τα νέα του ΚΕΜΕΛ όπως Εκπαιδευτικά Σεμινάρια, Ευκαιρίες Χρηματοδότησης, Networking κ.α., κάνοντας εγγραφή στο Newsletter εδώ:
Όροι Χρήσης