Ο Υπουργός κ Δ. Παπαστεργίου επισκέπτεται το ΚΕΜΕΛ

Στην  πρώτη Ολομέλεια της χρονιάς , την  6/3/2024, είχαμε την τιμή και τη χαρά να έχουμε προσκεκλημένο ομιλητή τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κο Δημήτρη Παπαστεργίου.

Ενημερωθήκαμε για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Χώρας, τον ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης και το Τοπίο της Επόμενης Μέρας, και μάθαμε για την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας των συστημάτων του Δημοσίου, τις υπάρχουσες 1710  ψηφιακές λειτουργίες και τις ήδη 3500 ψηφιοποιημένες διαδικασίες. Ο Ψηφιακός Βοηθός- βασισμένος στη Τεχνητή Νοημοσύνη- έχει διαχειριστεί από το Δεκέμβριο του 2023 περίπου 500.000 ερωτήσεις και ο στόχος είναι να καταργηθούν σταδιακά οι εκδόσεις πιστοποιητικών και βεβαιώσεων για θέματα  που είναι ήδη διαθέσιμα ψηφιακά.

Στο ζωηρό διάλογο που ακολούθησε πήραμε απαντήσεις για το Ευρωπαϊκό Ρυθμιστικό πλαίσιο για τη Τεχνητή Νοημοσύνη, τη κυβερνοασφάλεια, την προστασία των προσωπικών δεδομένων αλλά και τη πορεία για τον Ελληνικό Υπερυπολογιστή ΔΑΙΔΑΛΟΣ που θα είναι μεταξύ των 5 μεγαλύτερων στην Ευρώπη. 

Ο χρόνος δεν έφτασε για όλες τις ερωτήσεις και κρατάμε την υπόσχεση του Υπουργού να μας ξανάρθει!

   

Ενημερωθείτε για τα νέα του ΚΕΜΕΛ όπως Εκπαιδευτικά Σεμινάρια, Ευκαιρίες Χρηματοδότησης, Networking κ.α., κάνοντας εγγραφή στο Newsletter εδώ:
Όροι Χρήσης