Επίσκεψη του ΚΕΜΕΛ στις Μυκήνες

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 το ΚΕΜΕΛ διοργάνωσε μια εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών. Συμμετείχαν τα μέλη του ΚΕΜΕΛ συνοδευόμενα από συζύγους/συντρόφους αλλά και φίλους.

Τον ρόλο του ξεναγού ανέλαβε το μέλος του ΚΕΜΕΛ Μιχάλης Ραμάκης ο οποίος για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε χρυσωρυχείο  στα θέματα της ιστορίας, παρ’ ότι ερασιτέχνης αρχαιολόγος!

Έτσι πέρα από τα συνήθη για τις Μυκήνες μας μίλησε για τις εσφαλμένες θεωρίες σχετικά με την προέλευση των Ελλήνων και την κάθοδο από τον βορρά. Στηριγμένος στο γεγονός ότι ουδέποτε τα μυκηναϊκά ανάκτορα/φρούρια, συμπεριλαμβανομένων των Μυκηνών, ουδέποτε γνώρισαν εξωτερική εισβολή, κατέληξε στο ότι η κάθοδος των Δωριέων είναι μάλλον μεταγενέστερο δημιούργημα.

Είχαμε ακόμη την ευκαιρία να επισκεφθούμε θολωτό τάφο και να ακούσουμε τον αρχιτέκτονά μας Γιώργο Βλάχο για τα περί στήριξης του θόλου και την αρχαία τεχνολογία.

Παρά τη ν ζέστη, σχετικά υψηλή για την εποχή, η πλειοψηφία της ομάδας έβγαλε το πρόγραμμα και στη συνέχεια γευμάτισε σε εστιατόριο της περιοχής.

Πολλές φωτογραφίες από την εκδρομή έχουν αναρτηθεί εδώ.