Δείπνο προς τιμήν Μάνου Χλουβεράκη

Η Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023, ήταν μια ιδιαίτερη ημέρα για το ΚΕΜΕΛ μιας και τα μέλη του συναντήθηκαν σε ένα ξεχωριστό δείπνο προς τιμήν του πρώην προέδρου του ΚΕΜΕΛ, Μάνου Χλουβεράκη, ο οποίος αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση με το ΚΕΜΕΛ, παραιτούμενος από μέλος του οργανισμού.

Η ατμόσφαιρα στο δείπνο ήταν γεμάτη συγκίνηση και εκτίμηση. Ο νυν πρόεδρος του ΚΕΜΕΛ, Διονύσης Σπηλιόπουλος, στο λόγο του αναφέρθηκε εκτενώς στην ανεκτίμητη συνεισφορά του Μάνου και ιδιαίτερα στην αρχική πορεία του οργανισμού τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, όπως και τις σημαντικές του επιτυχίες.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην περίοδο 2006-2016, όπου ο Μάνος διατέλεσε Πρόεδρος του ΚΕΜΕΛ, με 4 συνεχείς θητείες, και τις πολυάριθμες πρωτοβουλίες που πήρε, όπως:

  • Την έμφαση στη διαρκή ενίσχυση της νεανικής, και όχι μόνο, επιχειρηματικότητας
  • Τις πολυάριθμες συνεργασίες με κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς
  • Την προσέλκυση καταξιωμένων προσωπικοτήτων ως μέλη του ΚΕΜΕΛ
  • Την ανάπτυξη της ιστοσελίδας του ΚΕΜΕΛ όπου φιλοξενούνται δεκάδες άρθρα των μελών μας

Αυτές και άλλες πολλές πρωτοβουλίες επέτρεψαν στο ΚΕΜΕΛ να πρωτοστατήσει στην υποστήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων και επιχειρηματιών κάτι πρωτοφανές για τα ελληνικά - και όχι μόνο - δεδομένα σε μία περίοδο όπου δεν είχαν ακόμη ωριμάσει έννοιες όπως το startup community, τα VCs και όλα όσα θεωρούμε δεδομένα σήμερα.

Παίρνοντας το λόγο ο Μάνος αναφέρθηκε επίσης στις πρωτοβουλίες του ΚΕΜΕΛ τόσο εκείνης της περιόδου όσο και μετά, τη σημαντική ανάπτυξη του ΚΕΜΕΛ ως οργανισμού και θεσμού και ζήτησε από όλους να μένουν πιστοί στις αρχές του, προάγοντας την υγιή επιχειρηματικότητα που οδηγεί στην ανάπτυξη και την καινοτομία!

Ο Πρόεδρος του ΚΕΜΕΛ Διονύσης Σπηλιόπουλος έκλεισε λέγοντας «Θα μπορούσε κανένας να πει  και να ευχηθεί πολλά. Θα ήθελα όμως να μείνω στο στίχο του Διονύση Σαββόπουλου, "Ας κρατήσουν οι χοροί και θα βρούμε στέκια αλλιώτικα..." Θα ξαναβρεθούμε»