20 years kemel

Χρειάζεται πραγματικά να ασφαλίσω την επιχείρηση μου;

Είτε ξεκινάτε απλά τη νέα επιχείρησή σας είτε αναπτύσσετε την υπάρχουσα επιχείρησή σας σιγά-σιγά  η  με άλματα, πιθανότατα έχετε θέσει αυτό το ερώτημα στο μυαλό σας:

Χρειάζομαι πραγματικά ασφάλιση για τη δουλειά μου;

Η απάντηση στην ερώτηση είναι ότι,  ανάλογα με τον τομέα της οικονομίας  που δραστηριοποιήστε, η ασφάλιση  των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων  μπορεί να είναι απαραίτητη η απλά χρήσιμη, αλλά και μια ενδεχομένως σημαντική δαπάνη.

Αν τα οικονομικά σας περιθώρια είναι περιορισμένα μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να αναβάλλετε την απόκτηση μιας ασφαλιστικής κάλυψης για αργότερα, αναλαμβάνοντας βέβαια το σχετικό ρίσκο.

Έτσι ερχόμαστε  σε αυτή την ερώτηση:

Είναι η ασφαλιστική κάλυψη της επιχείρησης μου απόλυτη ανάγκη;  Ή μπορώ να κάνω και  χωρίς αυτή;

Η απάντηση είναι,  ότι εξαρτάται.

Ορισμένα είδη ασφάλισης μπορεί να μην είναι απαραίτητα για την επιχείρησή σας άμεσα, ενώ άλλες ασφαλίσεις ενδέχεται να απαιτούνται και  από κρατικούς φορείς.

Παράδειγμα: εάν εργάζεστε ως εργολάβος, μπορεί να απαιτείται να έχετε ασφάλιση γενικής αστικής ευθύνης για να λάβετε την άδεια  εργολάβου η να πάρετε μέρος σε διαγωνισμό ανάληψης έργου.

Πολλοί πελάτες θέλουν να ξέρουν ότι υπάρχει ασφάλιση, ειδικά εάν πρόκειται για εργασία υψηλού κινδύνου. Θέλουν να ελέγξουν ότι έχετε ασφάλιση και επαρκή κάλυψη σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά στην εργασία.

Αλλά,  η ασφάλιση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων,  δεν πρέπει να θεωρείται απλώς μια νομική αναγκαιότητα. Στην πραγματικότητα, ο σωστός σχεδιασμός και απόκτηση ασφάλισης για την  επιχείρηση μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά στην πραγματοποίηση  ενός τεράστιου έργου ή να πείσει έναν πελάτη να επιλέξει την επιχείρησή σας από τους ανταγωνιστές  σας. Γιατί:

1. Δείχνει στους πελάτες σας ότι είστε αξιόπιστοι.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν  κάποιος πελάτης σας προσλαμβάνει για ένα έργο που γίνεται  στο σπίτι ή στο γραφείο του,  και/η γενικά αγοράζει τις υπηρεσίες/προϊόντα σου, να διαμορφώνει μια θετική εικόνα αξιοπιστίας για σένα.   Πολύ λίγοι πελάτες θέλουν να συνεργαστούν με μια επιχείρηση που δεν μπορεί να πάρει άδεια η να ασφαλιστεί.

2. Δίνει την εικόνα μιας σοβαρής επιχείρησης

Θέλετε πελάτες να σας παίρνουν στα  σοβαρά;  Η ασφάλιση είναι ένα σαφές μήνυμα ότι έχετε και λειτουργείτε μια σοβαρή επιχείρηση - και ότι φροντίζετε πραγματικά να υπάρχουν οι κατάλληλες ασφαλιστικές καλύψεις ενώ εσείς επιχειρείτε.

3. Μπορεί να σας βοηθήσει να προσλάβετε  κρίσιμο προσωπικό

Η πρόσληψη κορυφαίου ταλέντου στην εταιρία σας  αποτελεί πάντα ένα σοβαρό θέμα  για τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων. Η παροχή  ασφάλισης  μπορεί να καταστήσει λίγο πιο εύκολη την πρόσληψη των εργαζομένων που χρειάζεστε, καθώς αποδεικνύετε ότι βάζετε την ασφάλειά τους πρώτα.

Εάν δεν έχετε ασφάλιση και ένας εργαζόμενος τραυματισθεί ενώ εργάζεται για σας, θα μπορούσε να κοστίσει πολλά χρήματα στην επιχείρησή σας.

4. Προστατεύει τα προσωπικά σας οικονομικά.

Χωρίς ασφάλιση της  επιχείρησης, ένα περιστατικό ή μια αγωγή θα μπορούσε όχι μόνο να εξουθενώσει οικονομικά την  επιχείρησή σας, αλλά και να εξαλείψει τη προσωπική σας περιουσία. Έχετε εργαστεί σκληρά για να δημιουργήσετε μια καλή ζωή για τον εαυτό σας και την οικογένειά σας. Η σωστή ασφαλιστική κάλυψη της επιχείρησης μπορεί να βοηθήσει να παραμείνει  και να συνεχίσει υγιής.

5. Δεν θα είστε ευάλωτοι σε ένα κακό χτύπημα τύχης

Συμβαίνουν  ατυχήματα - και μερικές φορές, μπορούν να συμβούν στον καλύτερο από εμάς. Ακόμη και οι πιο προσεκτικοί ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων θα μπορούσαν να βρεθούν θύματα σοβαρής ατυχίας, όπως σε περίπτωση μεγάλης καταιγίδας ή απροσδόκητου ατυχήματος.

Χωρίς ασφάλιση της επιχείρησης, εσείς και η οικογένειά σας θα μπορούσατε να είστε ευάλωτοι σε οποιαδήποτε κακή συγκυρία  καθώς θα πρέπει να πληρώσετε για αποζημιώσεις, επισκευές και ακόμη και αγωγές από την τσέπη σας. Μια επιχείρηση μπορεί να είναι διστακτική για να  αποκτήσει  ασφαλιστική προστασία, αλλά υπάρχουν πραγματικά σοβαρά οφέλη και πρέπει  να έχετε σε ισχύ το κατάλληλο ασφαλιστικό  συμβόλαιο.

Εάν θέλετε να αναπτύξετε μια επιτυχημένη επιχείρηση - αλλά  να διατηρείται  τον εαυτό σας και την οικογένειά σας προστατευμένους  - φροντίστε να είναι ασφαλισμένο το επιχειρείν της.

 

Πηγή: Ελεύθερη απόδοση στα Ελληνικά δεδομένα από μέλη του ΚΕΜΕΛ

https://www.score.org/blog/do-you-really-need-business-insurance

Ενημερωθείτε για τα νέα του ΚΕΜΕΛ όπως Εκπαιδευτικά Σεμινάρια, Ευκαιρίες Χρηματοδότησης, Networking κ.α., κάνοντας εγγραφή στο Newsletter εδώ:
Όροι Χρήσης