Συνεργασία με το ΣΕΝ

To ΚΕΜΕΛ συνεργάζεται με το ΣΕΝ (Σύνδεσμος Επιχειρηματικότητας Νέων), στο πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα Νέων», για την ενίσχυση και καλλιέργεια του πνεύματος της επιχειρηματικότητας των νέων, σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα αυτό έχει σκοπό να βοηθά τους μαθητές να κατανοήσουν τη λειτουργία της αγοράς και των επιχειρτήσεων, προκειμένου να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους.

Στα πλαίσια του προγράμματος μέλη του ΚΕΜΕΛ παραδίνουν μαθήματα σχετικά με την οικονομία και τις επιχειρήσεις σε μαθητές Γυμνασίων, Ενιαίων Λυκείων και Τ.Ε.Ε.

Υπάρχουν οι εξής τρεις κύκλοι μαθημάτων:

Η Οικονομία και Εγώ, που παρέχει την δυνατότητα στους μαθητές να εκτιμήσουν τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά τους ώστε να διερευνήσουν προοπτικές σταδιοδρομίας, να μάθουν πως να αναζητούν εργασία και να διαχειρίζονται οικονομικά τον εαυτό τους και την οικογένεια τους.

Η Επιχείρηση σε Δράση, που περιγράφει τα βασικά χαρακτηριστικά ενός συγκεκριμένου οικονομικού συστήματος και το ρόλο των επιχειρήσεων σ’αυτό.

Παγκόσμια Αγορά, που προετοιμάζει τους μαθητές ώστε να αντιληφθούν τον τρόπο με τον οποίο αυτοί συνδέονται, μέσω του εμπορίου, με ανθρώπους και πολιτισμούς ανά τον κόσμο.

Η συνεργασία του ΚΕΜΕΛ με το ΣΕΝ ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο και ώς τώρα έχουν γίνει μαθήματα σε δύο σχολεία.