1 Χρόνος ΕΠΙ.νοώ του ΕΜΠ - Εκδήλωση 23 Νοεμβρίου

Το ΕΠΙ.νοώ  ΕΠΙΣΕΥ – ΕΜΠ  www.epinoo.gr αποτελεί πρωτοβουλία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μέσω της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜοΚΕ ΕΜΠ) και του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ), σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων. Σκοπός είναι η προσέλκυση πρωτότυπων και καινοτόμων ιδεών, η ανάδειξη των δυνατοτήτων επιχειρηματικής δράσης και η υποστήριξη της μετεξέλιξής τους σε εμπορικά αξιοποιήσιμα προϊόντα και υπηρεσίες, μέσα από την παροχή ενός ολοκληρωμένου πακέτου υπηρεσιών.

Το ΕΠΙ.νοώ διαδραματίζει το ρόλο του «επιχειρηματικού επιταχυντή», αποτελώντας ένα θύλακα για φοιτητές και  ερευνητές μηχανικούς, μικρού και μεσαίου, κυρίως, μεγέθους επιχειρήσεις και εν δυνάμει επιχειρηματικές ομάδες, λειαίνοντας το έδαφος για τη σύνδεση έρευνας και επιχειρηματικότητας μέσω εξατομικευμένης καθοδήγησης, συμβουλευτικής και υποστήριξης. Συνιστά εν ολίγοις ένα ολοκληρωμένο κέντρο δικτύωσης (hub), ανταλλαγής γνώσης και υποστήριξης ερευνητών, μηχανικών και μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας που επιθυμούν να κάνουν το «άλμα» από την έρευνα στην επιχειρηματική κοινότητα, μετατρέποντας το ερευνητικό έργο σε βιώσιμη επιχείρηση ή προϊόν.

Ωφελούμενοι από ΕΠΙ.νοώ:                     

  • Νέοι ερευνητές, υποψήφιοι διδάκτορες, διδάκτορες που έχουν καταλήξει σε δυνητικά εμπορικά αξιοποιήσιμα ερευνητικά αποτελέσματα.
  • Ομάδες ερευνητών που έχουν δημιουργικές ιδέες και επιθυμούν να τις μετατρέψουν σε βιώσιμες επιχειρήσεις ή προϊόντα.
  • Υπό σύσταση επιχειρήσεις και νέες επιχειρήσεις ερευνητών.
  • Ερευνητές που θέλουν να επιχειρήσουν σε δυναμικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας.
  • Επιχειρήσεις που επιθυμούν να μετασχηματίσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο μέσω αξιοποίησης ερευνητικών αποτελεσμάτων.

 

Δράσεις και Υπηρεσίες του ΕΠΙ.νοώ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΕ ΚΟΙΝΟ &ΗΜΕΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

  • Ομιλίες από επιχειρηματίες, ιδρυτές startups, στελέχη της αγοράς, μέντορες και ακαδημαϊκούς.
  • Ομιλίες για την επιχειρηματική δραστηριοποίηση, ειδικά θέματα διαχείρισης επιχειρήσεων, θεματικές ομιλίες για τεχνολογίες και κλάδους της αγοράς καθώς και διαδραστικές συζητήσεις.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ VENTURE CAPITAL ACADEMY

  • Διαγωνιστική διαδικασία ομάδων ή φυσικών προσώπων πάνω σε μία πρωτότυπη ιδέα, υπηρεσία ή προϊόν.
  • Φυσικά πρόσωπα και ομάδες με επιχειρηματικές ιδέες μαθαίνουν τεχνικές παρουσίασης και εξοικειώνονται στη συμμετοχή σε διαγωνιστικές διαδικασίες μέσα από συζητήσεις, παροχή οδηγιών και συμβουλών από ειδικούς κριτές και μέντορες.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ

  • Παροχή ολοκληρωμένων φυσικών και άυλων υποδομών στις εγκαταστάσεις μας.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ MENTORING COACHING

  • Καθοδήγηση ομάδων / νέων επιχειρήσεων και εμβάθυνση σε όλα τα στάδια μετατροπής μιας ιδέας σε ένα προϊόν ή μια επιχείρηση.

 

Στόχοι του ΕΠΙνοώ:                                      

  1. Ενημέρωση
  2. Οριζόντια θέματα συμβουλευτικής υποστήριξης νέων επιχειρήσεων, όπως σε θέματα βιομηχανικής ιδιοκτησίας και πατεντών, χρηματοοικονομικών, μάρκετινγκ, διοίκησης κοκ.
  3. Εκδηλώσεις ενημέρωσης.
  4. Δικτύωση και αλληλεπίδραση
  5. Προσέλκυση καινοτόμων ιδεών, ερευνητών και επιχειρηματιών
  6. Δικτύωση και αλληλεπίδραση με δυναμικά μέλη του οικοσυστήματος της επιχειρηματικότητας (Μονάδες Καινοτομίας των Ελληνικών Πανεπιστημίων, Σύνδεσμοι επιχειρήσεων κ.λπ.)
  7. Υποδομές
  8. Δημιουργία επαναχρησιμοποιήσιμων υποδομών.
  9. Παροχή ολοκληρωμένων φυσικών και άυλων υποδομών.
  10. Καθοδήγηση
  11. Καθοδηγητικό ρόλο απέναντι στις ομάδες νέων και νέων επιχειρήσεων.
  12. Εμβάθυνση σε όλα τα στάδια μετατροπής μιας ιδέας σε ένα προϊόν ή μια επιχείρηση.

 

1 Χρόνος ΕΠΙ.νοώ ΕΜΠ

Ο κόμβος Διασύνδεσής Έρευνας και Επιχειρηματικότητας ΕΠΙ.νοώ – ΕΜΠ κλείνει ένα χρόνο λειτουργίας και σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015.

Μια εκδήλωση στην οποία θα γίνει παρουσίασή του έργου και των δράσεων που υλοποιήθηκαν όλον αυτό το χρόνο από το ΕΠΙ.νοώ και στην οποία ενεργό ρόλο θα έχουν οι επιχειρηματικές ομάδες καθώς και οι μέντορες που με τις υπηρεσίες τους συνεισέφεραν σημαντικά στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών από τον κόμβο.

Σας περιμένουμε όλους στην εκδήλωση – γιορτή που θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του ΕΠΙ.νοώ Βλαχάβα 6 – 8 στο Μοναστηράκι.

Η είσοδος είναι ελεύθερη ωστόσο για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης παρακαλείσθε να δηλώσετε συμμετοχή στo: http://www.epinoo.gr/events/one-year-epinoo/

ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΤΗ ΤΟΥ ΕΠΙ.νοώ

Ο κόμβος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας ΕΠΙ.νοώ προσκαλεί φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες, διδάκτορες ή ομάδες ερευνητών που έχουν δημιουργικές ιδέες και επιθυμούν να τις μετατρέψουν σε βιώσιμες επιχειρήσεις καθώς και υπό σύσταση επιχειρήσεις νέων ερευνητών που πιστεύουν πως οι υπηρεσίες του ΕΠΙ.νοώ μπορούν να αποτελέσουν ένα χρήσιμο εργαλείο στο επιχειρηματικό τους ξεκίνημα, να δηλώσουν συμμετοχή για την ένταξη τους στον επιταχυντή. Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από τα στελέχη του κόμβου, τα οποία στη συνέχεια θα επικοινωνήσουν μαζί σας. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο: 210 3254969 ή μέσω mail: info@epinoo.gr

 

H ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΠΙ.νοώ

Στελέχη Δομής

Ευάγγελος Σιώκας, δρ. Μηχανικός ΕΜΠ (Συντονιστής)

Ρούλα Ανδριά (Προγραμματισμός / Υποστήριξη Εκδηλώσεων)

Εβίτα Αγγελοπούλου (Υπεύθυνη Υποστήριξης Σχημάτων Επιταχυντή)

Κωνσταντίνος Τσίκας (Υπεύθυνος Υποστήριξης Σχημάτων Επιταχυντή)

Επιστημονικός Υπεύθυνος Δομής

Δημήτρης Καλογεράς, διδάκτωρ ΕΜΠ, ερευνητής ΕΠΙΣΕΥ

Επιστημονική υποστήριξη

  • Δανάη Διακουλάκη, Καθ. ΕΜΠ
  • Γιάννης Καλογήρου, Καθ. ΕΜΠ
  • Θεόδωρος Καρούνος, ΕΔΙΠ ΕΜΠ
  • Βασίλειος Μάγκλαρης, Καθ. ΕΜΠ
  • Ηλίας Τατσιόπουλος, Κοσμήτορας Μηχ. Μηχανικών ΕΜΠ
  • Άγγελος Τσακανίκας, Επίκ. Καθ. ΕΜΠ