Workshop για νέους μηχανικούς στο ΕΜΠ - ΕΠΙ.νοώ στις 9 Απριλίου

Το ΚΕΜΕΛ στηρίζει την προσπάθειά του Ε. Μ. Πολυτεχνείου και της ομάδας ΕΠΙ.νοώ για την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας και την καλλιέργεια του επιχειρηματικού πνευματος στους τελειόφοιτους σπουδαστές του ιδρύματος..
Σε αυτό το πλαίσιο ομάδα 4 εισηγητών-μεντόρων του ΚΕΜΕΛ το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 παρουσίασε σε μορφή εργαστηρίου (workshop) τον "Καμβά Επιχειρηματικού Μοντέλου" (Business Model Canvas). Το ακροατήριο αποτελείτο από περίπου 35 τελοιόφοιτους σπουδαστές της σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ και διήρκεσε περισσότερο από 5 ώρες.
Συγκεκριμένα:
  • Αρχικά παρουσιάστηκε το πελατοκεντρικό μοντέλο της σύγχρονης επιχείρησης και η χρήση του Business Model Canvas στην διαδικασία εξέλιξης μιας αρχικής Επιχειρηματικής Ιδέας σε Επιχειρηματικό Μοντέλο. Ακολούθησαν πρακτικά παραδείγματαα για υπαρκτές και εικονικές επιχειρήσεις.
  • Στη συνέχεια διαμορφώθηκαν 6 ομάδες σπουδαστών που έφτιαξαν από έναν "Καμβά" για μια εταιρία βάσει συγκεκριμένης επιχειρηματικής ιδέας που επεξεργάστηκε κάθε ομάδα. Τα μέλη του ΚΕΜΕΛ ως μέντορες βοήθησαν τις ομάδες να τελειοποιήσουν την εργασία τους.
  • Κάθε ομάδα παρουσίασε την εργασία της για 5-10 λεπτά και αξιολογήθηκε από την επιτροπή που αποτελείτο από τον καθηγητή του ΕΜΠ κ. Γιάννη Καλογήρου και τους μέντορες του ΚΕΜΕΛ κκ Δημήτρη Παξιμάδη, Γιάννη Κώτη, Διονύση Σπηλιόπουλο και Δημήτρη Καλογερά.
  • Βραβεύτηκαν δύο ομάδες που παρουσίασαν τον πληρέστερο Καμβά και με περισσότερη έμφαση στην καινοτομία.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στα γραφεία του ΕΠΙνοω,  Βλαχάβα 6-8, Αθήνα.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να "κατεβάσουν' τις παρουσιάσεις του ΚΕΜΕΛ στην εκδήλωση: