Πρώτο εργαστήριο Βιομιμητικού ιδεασμού Αθήνα 14-15 Δεκ. ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Athens   14-15 December 2016                             

Workshop venue: Impact HUB Athens

BOOK NOW

Η Chrysalis LEAP, ο πρώτος κυπριακός επιταχυντής ιδεών στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης και τεχνολογίας, και το Δίκτυο EIT Climate-KIC RIS Cyprus, ανακοινώνουν το πρώτο εργαστήριο Βιομιμητικού ιδεασμού στην Αθήνα για την αειφόρο χρήση της γης σε αστικό περιβάλλον. Το διήμερο εργαστήριο θα λάβει χώρα στις 14-15 Δεκεμβρίου στο Impact Hub Athens και θα είναι δωρεάν με περιορισμένο αριθμό
θέσεων.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προκρατήσουν θέση το www.biomimicry-gr.weebly.com και να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα. Η προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος είναι 7 Δεκεμβρίου ή μέχρι την συμπληρώση των θέσεων.
Το Climate-KIC είναι μια από τις 5 Κοινότητες Γνώσης και Καινοτομίας που δημιουργήθηκε το 2010 από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT), το ευρωπαϊκό όργανο υπεύθυνο για τη δημιουργία βιώσιμης ευρωπαϊκής ανάπτυξης που παράλληλα ασχολείται και με τις παγκόσμιες προκλήσεις της εποχής μας (www.climate-kic.org) (http://eit.europa.eu).
Από τον Οκτώβριο του 2016 η Κύπρος συμμετέχει στο Climate-KIC μέσω του προγραμμάτος ΕΙΤ Regional Innovation Scheme με ανάδοχους το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, την Chrysalis LEAP και το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτων.
Το εργαστήριο διεξάγεται σε συνεργασία με το Impact Hub Athens και με υποστηρικτές τους Elbridge Investments (Cyprus) Limited και Vonpende Holdings P.L.C, την Οργάνωση Γη και υποστηρικτή επικοινωνίας το Εcozen.
Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να αποταθείτε στην υπεύθυνη του προγράμματος ΕΙΤ RIS Cyprus, Φανή Χατζηφάνη στο phani@chrysalisleap.com

What is Biomimicry?

"Biomimicry is an approach to innovation that seeks sustainable solutions to human challenges by emulating nature’s time tested patterns and strategies. The goal is to create products , processes and policies that are well adapted to life on earth over the long haul. The core idea is that nature has already solved many of the problems we are grappling with. Animals, plants and microbes are the consummate engineers. After billions of years of research and development, failures are fossils and what surrounds us is the secret to survival" (Biomimicry Institute).