Early Warning Europe - Πρόγραμμα υποστήριξης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Το Early Warning Europe είναι πρόγραμμα έγκαιρης προειδοποίησης και  υποστήριξης μικρών επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην λειτουργία τους. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις COSME, δραστηριοποιείται σε 7 ευρωπαϊκές χώρες και στην Ελλάδα θα  υλοποιηθεί από το Ινστιτούτο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ και τα κατά τόπους Επαγγελματικά Επιμελητήρια (στην Αττική από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών).

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί αποκλειστικά από εθελοντές μέντορες με την συμμετοχή και εποπτεία του Early Warning Europe.

Το ΚΕΜΕΛ συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα και πολλά από τα μέλη του θα αναλάβουν τον ρόλο του εθελοντή μέντορα και θα ενταχθούν στο σχετικό Μητρώο Εθελοντών Μεντόρων.

Είναι αυτονόητο ότι οποιοσδήποτε έχει επιχειρηματική εμπειρία και αντίστοιχες παραστάσεις μπορεί να καταθέσει δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα ως εθελοντής μέντορας.

Καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση δηλώσεων η 12η Μαΐου 2017.

Η σχετική πρόσκληση προς όλους τους ενδιαφερομένους περιέχει λεπτομέρειες για τον ρόλο των μεντόρων και μπορείτε να την δείτε πατώντας εδώ…

Το Early Warning Europe ήδη δημιουργεί εθνικό δίκτυο υποστήριξης των μεντόρων με σκοπό την εκπαίδευση και την παροχή τεχνογνωσίας προς τους μέντορες εφ’ όσον απαιτείται. Το ΚΕΜΕΛ ως σωματείο θα μετέχει στο εθνικό δίκτυο.

Η συμμετοχή των μεντόρων είναι άνευ αμοιβής, όμως προβλέπεται η πλήρης κάλυψη πραγματικών δαπανών (μετακίνηση, διαμονή εκτός έδρας και διατροφή).

Στις 17 Μαΐου 2017 θα γίνει ενημέρωση/εκπαίδευση των μεντόρων από τους Γερμανούς εταίρους του προγράμματος. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Στις 18 Μαΐου 2017 θα γίνει η επίσημη έναρξη (kick off) του προγράμματος στην Αίγλη Ζαππείου με συμμετοχή επιχειρηματικών και κυβερνητικών παραγόντων

Ενημερωθείτε για τα νέα του ΚΕΜΕΛ όπως Εκπαιδευτικά Σεμινάρια, Ευκαιρίες Χρηματοδότησης, Networking κ.α., κάνοντας εγγραφή στο Newsletter εδώ:
Όροι Χρήσης